Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
10.11.21

Uusi visuaalinen ilme siivittää uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota kohti toteutuspäätöstä

Tervetuloa seuraamaan uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelua uusille verkkosivuille. Visuaalisesta identiteetistä sekä verkkosivujen toteutuksesta on vastannut designtoimisto hasan & partners. Ilmettä täydentävät kuvittaja Anja Reposen kuvitukset.

Muotoilun ja arkkitehtuurin dialogi

Toteutuessaan uusi arkkitehtuuri-ja designmuseo rakennetaan Helsingin Eteläsatamaan Makasiinirannan alueelle. Uusi museo yhdistää saman katon alle muotoilun ja arkkitehtuurin – suunnittelualat, jotka ovat vahvasti liitoksissa toisiinsa.

Visuaalisen ilmeen ja verkkosivujen lähtökohtana oli luoda ilme, joka antaisi tilaa täysin uuden museon ja sen tulevaisuuden kuvittelulle. Designprosessin ytimessä oli alusta asti dialogi arkkitehtuurin ja muotoilun välillä.

"Suunnitteluprosessi käynnistyi puhtaalta pöydältä. Briiffinä oli luoda ilme joka kuvastaisi yhdessä tekemistä, jakamista ja luomista. Koska hankevaiheen visuaalinen ilme on väliaikainen, ehdotimme, että hankkeen ilme viestisi tätä myös – elementit ovat ikään kuin tulevaisuuden rakennuspalikoita”, pääsuunnittelijana toiminut Diana Sanchez kuvaa suunnitteluprosessia.

Inspiraatiota visuaalisen identiteetin värimaailmaan on haettu uuden museon sijainnista, jossa yhdistyvät meren ja Kauppatoria ympäröivän kaupunkimaiseman sävyt. Idea verkkosivujen leikkisään toteutukseen tuli kirjojen ja lehtien selailusta, mikä on tyypillistä sekä arkkitehtuurin ja muotoilun maailmassa.

<quote-mark>"<quote-mark><small-quote>Identiteetin ja logon suunnitteluvalinnat kokonaisuudessaan viestivät avoimuutta ja prosessin keskeneräisyyttä. Ilme koostuu erilaisista elementeistä ja muodoista, jotka ovat yhdessä jättäen kuitenkin tilaa myös niiden väliin. Erilaisia palikoita yhdistelemällä voi luoda jotain täysin uutta.<small-quote><quote-author>Diana Sanchez, designer, hasan & partners<quote-author>

<quote-mark>"<quote-mark><small-quote>Toivon, että kuvitukset herättävät positiivisia tunteita ja mielikuvia uudesta museosta sekä auttavat hahmottamaan tulevan museon henkeä ja profiilia. Olisi hienoa, jos kuvitukset osaltaan saisivat uuden museon tuntumaan omalta, mielekkäältä ja houkuttelevalta.<small-quote><quote-author>Anja Reponen, kuvittaja<quote-author>

Verkkosivut kertovat uuden museon suunnitteluvaiheista kohti toteutuspäätöstä vuoden 2023 aikana. Hankkeen ajankohtaisista uutisista kerrotaan myös uutiskirjeessä. Voit tilata uutiskirjeen joko suomeksi tai englanniksi.

No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.