Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
5.9.22

AD-museon rakennushanketta varten on perustettu kiinteistöosakeyhtiö

Kuva: Helsinki Partners / Aleksi Poutanen

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon rakennushanketta varten on perustettu kiinteistöosakeyhtiö. Yhtiön toiminta käynnistyy lähiviikkoina.

Kiinteistöosakeyhtiö vastaa AD-museon rakennushankkeen suunnittelusta ja kehittämisestä, mukaan lukien museorakennuksen suunnittelukilpailun järjestäminen. Yhtiön omistus jakautuu puoliksi hankkeen päärahoittajien Helsingin kaupungin ja Suomen valtion kesken.

Uudelle yhtiölle on nimitetty hallitus, jossa on monipuolista asiantuntemusta ja osaamista suurten hankkeiden läpivientiä koskien. Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty arkkitehti (SAFA) Juha Lemström ja varapuheenjohtajaksi Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialajohtajana toiminut arkkitehti (SAFA) Mikko Aho.

Hallituksen muut jäsenet ovat Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan yksikönpäällikkö, insinööri Antti Halm, opetus- ja kulttuuriministeriön projektipäällikkö, DI Markku Inkeroinen, Rakli ry:n johtaja (kiinteistösijoittaminen), DI Miika Kotaniemi ja Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja, FM Stuba Nikula.

Uusi kiinteistöosakeyhtiö tekee tiivistä yhteistyötä huhtikuussa 2022 perustetun Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön kanssa.

AD-museo on nyt hankesuunnitteluvaiheessa. Syksyn ja talven aikana laaditaan suunnitelma, joka sisältää museon sisällöllisen konseptin, toiminta-ja rahoitusmallin, tilaohjelman, suunnitelman Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon sulautumisesta sekä muuta tietoa, jota tarvitaan pääomituspäätöstä varten. Tavoitteena on, että museon päärahoittajat tekisivät päätöksen kevään 2023 aikana. Jos päätös on myönteinen, museorakennuksen suunnittelukilpailu käynnistyy myöhemmin samana vuonna.

Uusi museorakennus sijoittuisi Helsingin keskustaan Makasiinirannan alueelle. Museolle muodostetaan asemakaavoituksessa oma tontti. Makasiinirannasta on parhaillaan käynnissä kansainvälinen laatu- ja konseptikilpailu. Museorakennus ei sisälly Makasiinirannan kilpailuun, vaan siitä järjestetään oma erillinen kilpailu, kun päätös on tehty.

No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.