Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
16.3.23

AD-museo sai lahjoituksen japanilaiselta mediayhtiöltä – yhteistyö vahvistaa kulttuurivaihtoa

Designmuseon tuottama Iittala-näyttely kiertää parhaillaan Japanissa. Kuva Tokion Bunkamura-museosta, jossa näyttely avautui 17. syyskuuta 2022. Kuvat: Noriko Yamamoto

Japanilainen Asahi Shimbun -mediakonserni on tehnyt lahjoituksen uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle. Lahjoitus on osoitettu uuden museon kehitystyöhön.

Japanilainen Asahi Shimbun -mediayhtiö on tehnyt lahjoituksen uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle. Yhtiö julkaisee yhtä Japanin suurimmista sanomalehdistä ja sillä on pitkä historia kansainvälisen taiteen, kulttuurin ja historian esittelemisestä japanilaisille yleisöille. Lahjoituksen lisäksi Asahi Shimbunin kanssa on sovittu useiden suomalaista muotoilua esittelevien näyttelyjen toteuttamisesta Japanissa vuosina 2024–2034.

Asahi Shimbun sekä uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon sulautuva Designmuseo ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä viemällä Designmuseon tuottamia näyttelyitä Japaniin. Aiemmin Marimekko-näyttely keräsi laajaa huomiota Japanissa, ja Iittala-näyttely kiertää seitsemässä eturivin museossa vuoteen 2024 saakka.

"Asahi Shimbunin lahjoitus uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle on hieno osoitus uuteen museoon kohdistuvasta kansainvälisestä kiinnostuksesta ja tuesta. Suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun arvostus on maailmalla vahvaa, ja juuri nyt tarinamme luovan suunnittelun roolista turvallisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana kiinnostaa laajasti. Olemme iloisia yhteistyöstä Asahi Shimbunin kanssa ja päästessämme osaltamme vahvistamaan suomalaisen ja japanilaisen muotoiluajattelun yhteyttä", kommentoi museohanketta vetävä Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould.

"Uuden museon on tarkoitus olla dynaaminen kansainvälisen vuoropuhelun keskus – kutsummekin museon perustajiksi mukaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä toimijoita laajasti sekä yksityiseltä että kolmannelta sektorilta."

Suomeen on perusteilla uusi valtakunnallinen arkkitehtuuri- ja designmuseo. Vuonna 2022 perustettu Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö luo museon toteutussuunnitelmaa, johon perustuen hankkeen päärahoittajat voivat tehdä tarvittavat päätökset vuoden 2023 aikana. Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo kansainvälisesti ainutlaatuisine kokoelmineen sulautuvat uuteen museoon. Museolle suunniteltu uudisrakennus nousee Helsingin historialliseen Eteläsatamaan Makasiinirannan kehittyvälle alueelle.

No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.