Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
15.3.23

AD-museon rahoituspäätökset tehdään vuoden 2023 aikana – Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhdistyminen etenee

Piirros: Anja Reponen

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon toteutussuunnitelma on loppusuoralla. Suunnitelman pohjalta tehtäviä rahoituspäätöksiä odotetaan vuoden 2023 aikana. Nykyiset Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo yhdistyvät vuoden 2024 alussa.

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon toteutussuunnitelman laatiminen on loppusuoralla. Hankkeen rahoituksesta on tarkoitus päättää suunnitelman pohjalta vuoden 2023 aikana. Helsingin kaupunki, Suomen valtio ja joukko yksityisiä tahoja ovat ehdollisesti sitoutuneet AD-museon perustamisen rahoittamiseen.

Aiemmin keväälle 2023 kaavailtujen rahoituspäätösten tekeminen on siirtynyt hankkeen parissa tehtävien lisäselvitysten johdosta syksyyn. Myönteisten rahoituspäätösten myötä suunnittelukilpailu uudesta museorakennuksesta käynnistetään syksyn 2023 aikana.

Nykyiset museot yhdistyvät vuonna 2024

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustamiseen liittyvä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhdistyminen etenee suunnitellusti. Museoita ylläpitävät säätiöt sulautuvat vuoden 2024 alussa uuteen, vuonna 2022 perustettuun Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiöön. Museoiden toiminta jatkuu kuitenkin nykyisissä tiloissa vielä useita vuosia ennen uuden museorakennuksen valmistumista.

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo valmistautuvat parhaillaan ensi vuonna tapahtuvaan yhdistymiseen kehittämällä toimintaansa kohti yhteisiä palveluita ja ohjelmistoa. Museoille on rekrytoitu vuoden sisällä yhteinen liiketoiminnan kehittämispäällikkö Hanna Mutanen, asiakaskokemuspäällikkö Mari Sundell ja talouskoordinaattori Meri Elg, joiden työpanos jakautuu Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja uuden museohankkeen kesken.

Viimeisin vahvistus on projektipäällikkö Erika Parvikoski, joka aloitti työt maaliskuun alussa. Parvikoski työskentelee osana AD-museon hankeorganisaatiota. Hänen tehtävänsä liittyvät erityisesti museoiden yhdistymisen hallinnolliseen valmisteluun.

Suomeen on perusteilla uusi valtakunnallinen arkkitehtuuri- ja designmuseo. Vuonna 2022 perustettu Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö luo museon toteutussuunnitelmaa, johon perustuen hankkeen päärahoittajat voivat tehdä tarvittavat päätökset vuoden 2023 aikana. Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo kansainvälisesti ainutlaatuisine kokoelmineen sulautuvat uuteen museoon. Museolle suunniteltu uudisrakennus nousee Helsingin historialliseen Eteläsatamaan Makasiinirannan kehittyvälle alueelle.

No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.