Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
3.6.20

Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo etenee kohti toteutusta

Suomen hallitus on sitoutunut osallistumaan uuden perustettavan Arkkitehtuuri- ja designmuseon säätiön pääomittamiseen. Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys on osa koronavirusepidemian jälkihoitoa, jolla hallitus tukee taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää nousua kriisistä. Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa päätös uudesta museosta on otettu ilolla vastaan. Toiveena on, että uusi museo voidaan avata yleisölle vuonna 2025.

<quote-mark>"<quote-mark><small-quote>Tämä on merkittävä päätös, kun valtio sitoutuu uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon toteuttamiseen näin vahvasti. Suuntaamme nyt museoissa voimamme siihen, että voimme olla mukana jälleenrakentamassa Suomea tämän kaikkia koskettavan kriisin keskellä. Teemme kaikkemme, että museosta tulisi jokaisen suomalaisen.<small-quote><quote-author>Reetta Heiskanen – Arkkitehtuurimuseosta, Jukka Savolainen – Designmuseosta<quote-author>

Uutta Arkkitehtuuri- ja Designmuseota suunnitellaan Helsingin Etelärantaan. Sen tavoitteena on yhdistää nykyiset museot ja niiden kokoelmat ja luoda niistä uusi ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus, joka houkuttelisi kävijöitä niin kotimaasta kuin kauempaakin.

Nyt tehdyllä päätöksellä valtio sitoutuu osallistumaan uuden perustettavan Arkkitehtuuri- ja designmuseon säätiön pääomittamiseen enintään 60 milj. eurolla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin tilaama ensimmäinen selvitys julkistettiin elokuussa 2018 ja seuraava askel otettiin maaliskuussa 2019 alustavan konseptin sekä toteutusmalliehdotuksen julkistamisella. Valtion päätös on seuraava merkittävä askel kohti uutta museota.

<quote-mark>"<quote-mark><small-quote>Museoiden näkemyksen mukaan seuraavana vuorossa on yhteiset keskustelut OKM:n ja Helsingin kaupungin kanssa ja hankkeen edistäminen eteenpäin kohti hankeorganisaation perustamista, sekä toimintamallin jatkokehittämistä. Tavoitteena on, että museo voi avautua yleisölle vuonna 2025.”<small-quote><quote-author>Reetta Heiskanen – Arkkitehtuurimuseosta, Jukka Savolainen – Designmuseosta<quote-author>

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon lehdistökuva
No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.