Homepage
Kaikki artikkelit
Kaikki Artikkelit -kuvakeSulje Kaikki Artikkelit -kuvake
29.9.22

Osallistu keskusteluun AD-museon suunnittelukilpailun mahdollisuuksista

Kuva: Helsinki Partners / Aleksi Poutanen

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL järjestävät avoimen verkkotapahtuman, jossa pureudutaan uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelukilpailuun. Tapahtuma järjestetään yhdessä AD-museohankkeen kanssa.

Suunnittelualoilla käytetään nykyään erilaisia osallistamis- ja yhteissuunnittelumenetelmiä. Onko menetelmiä ja malleja mahdollista hyödyntää myös arkkitehtuurikilpailuissa?

SAFA:n kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Kasmir Jolma, arkkitehti Elina Koivisto, professori Pirjo Sanaksenaho ja arkkitehti Tuomas Silvennoinen keskustelevat osallistamisen ja yhteissuunnittelun mahdollisuuksista tulevassa kilpailussa. Keskustelun moderoi museoprojektin hankejohtaja, Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould.

Keskustelun alustajana toimii kulttuuristrategi David van der Leer, joka johtaa DVDL-toimistoa New Yorkissa. Alustuksessaan van der Leer nostaa esiin kiinnostavia kilpailumalleja eri puolilta maailmaa. DVDL:lla on pitkä kokemus yhteistyöstä erilaisten museoiden, kulttuuri-instituutioiden ja arkkitehtuurihankkeiden kanssa.

AD-museo on nyt hankesuunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on, että museon päärahoittajat tekisivät päätöksen museon toteutuksesta kevään 2023 aikana. Jos päätös on myönteinen, museorakennuksen suunnittelukilpailu käynnistyy myöhemmin samana vuonna. Kilpailun järjestää Helsingin kaupungin ja Suomen valtion museohanketta varten perustama kiinteistöosakeyhtiö.

Museorakennus tulee sijoittumaan Helsingin Eteläsatamaan. Museota ympäröivästä Makasiinirannan alueesta on parhaillaan käynnissä kansainvälinen laatu- ja konseptikilpailu, jossa ei oteta kantaa museorakennukseen.

Milloin?

Tiistai 11.10.2022
klo 16–18

Missä?

Verkkotapahtuma (Google Meet)

Miten?

Tapahtuma on kaikille avoin. Toivomme ennakkoilmoittautumista 6.10. mennessä.

Osallistujat voivat esittää tilaisuudessa kysymyksiä ja puheenvuoroja.

<link-button>Ilmoittaudu tästä<link-button>

No items found.
No items found.
Pysy ajantasalla uuden museon suunnittelusta ja tilaa
uutiskirje
Perustajat
Perustajakumppanit
We use cookies to improve our website. By clicking "Accept all cookies", you accept the terms of the website.

For more information visit here.